Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Experimentální studie vlivu uživatelského chování na výstupy instagramového algoritmu
Holubová, Jitka ; Švelch, Jaroslav (vedoucí práce) ; Švelch, Jan (oponent)
Sociální sítě jsou hybatelem dnešní společnosti a ovlivňují více věcí, než by se na první zamyšlení mohlo zdát. Mezi takové spadá vznik názorových bublin, rabbit holes, rozpad veřejného diskurzu a další. Uživatelské chování se na nich různí a jeho vliv na vývoj sociálních sítí, potažmo vliv na jejich algoritmus, byl doposud popsán spíše povrchně. Tato práce se bude zabývat vlivem uživatelského chování na proměnu algoritmu sociální sítě Instagram. Konkrétně je cílem na základě tohoto experimentálního výzkumu dojít ke zjištění, zda a v jaké míře reaguje algoritmus Instagram na jednotlivé typy uživatelského chování.
Dopady pandemie COVID-19 na streamovací služby a jejich uživatele
Měska, Tomáš ; Kruml, Milan (vedoucí práce) ; Štoll, Martin (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá dopady pandemie COVID-19 na streamovací služby a jejich uživatele. Klade si za cíl objasnit, jak následky koronavirové pandemie a také vládních opatření a lockdownů, které na dlouhé týdny utlumily společenský život a uzamknuly lidi do jejich domovů, ovlivnily používání streamovacích platforem jejich uživateli. Práce se zaměřuje na hlavní charakteristiky a druhy streamovacích služeb, základní pojmy, které se k nim vážou, a zabývá se produkcí nových obsahů a také jejich distribučními modely. V následující části je rozebírán koronavirus a jeho dopady na společenské chování a pak především na dopady na filmový průmysl z hlediska produkce, obsahů, provozování kin a filmových festivalů a samozřejmě samotných streamovacích sítí. V závěrečném segmentu práce pak probíhá analýza a interpretace dat získaných v dotazníkovém šetření. Odpovědi respondentů jsou podkladem pro naleznutí řešení na výzkumné otázky, které zjišťují, které streamovací služby uživatelé používají, kolik jich současně používají, kolik času tráví sledováním streamovaných obsahů, jaké kategorie obsahů sledují, nebo jakými způsoby služby používají například z hlediska zařízení nebo v porovnání s jinými typy médií.
Využití chování uživatele pro preference na webu
Kolomičenko, Vojtěch ; Eckhardt, Alan (vedoucí práce) ; Dokulil, Jiří (oponent)
Předmětem této práce je navržení efektivního způsobu sledování chování uživatele na webových stránkách a způsobu vyhodnocování tohoto chování pro získání hodnocení jednotlivých stránek. Je implementována webová aplikace v podobě internetového obchodu, kde je úkolem zachytávat chování na stránkách s jednotlivými produkty a z něj hodnocení těchto produkt počítat. Dále je na této aplikaci ukázáno typické využití získaných hodnocení a nakonec uživateli otestováno, jak přesně získávané chování a počítané hodnocení vypovídají o oblíbenosti jednotlivých produktů, tedy o uživatelských preferencích.
Rizika a příležitosti sociálních sítí - Chování uživatelů a možnosti získávání jejich osobních dat
Pechar, Zdeněk ; Pavlíček, Antonín (vedoucí práce)
Práce si klade několik cílů, přičemž tím prvním je poskytnout čtenáři pohled na konkrétní sociální sítě. Tohoto cíle dosáhneme obecným popisem sociálních sítí, stručnou historií sociálních médií a výčtem nejznámějších světových i českých sociálních sítí a jejich základní historií a funkcionalitu. Dále budou v práci představeny základní skupiny, do kterých můžeme sociální sítě rozdělit. Druhým cílem práce je představení využití sociálních sítí pro obchodní a marketingové záměry, včetně technik, které marketingoví pracovníci využívají. Dále se v práci zaměříme na vývojové trendy sociálních sítí a dále na trendy, které jsou aktuální z hlediska uživatelů a také se zaměříme na klíčové trendy, které jsou důležité pro podniky, které fungují na sociálních sítích. V poslední části teoretické části si popíšeme rizika a nebezpečí, které sociální sítě přinášejí. V praktické části se pak zaměříme na to, jak lidé sdílí své informace a podíváme se, díky jakým společenským oblastem zájmu lidé své informace poskytnou třetí straně.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.